AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Malta - Leto 2016

Malta - Leto 2016

Malta - Leto 2015 Malta - Leto 2015

Malta je ostrvska zemlja u Mediteranu, južno od Sicilije. Država se sastoji od arhipelaga koji se sastoji od tri velika ostrva Malte, Goza i Komina. Malta ima bogatu istoriju. Ovim teritorijama su tokom istorije vladali Feničani, Grci, Kartaginjani, Rimljani, Saraceni, Normani, Francuzi i Englezi. Država stiče nezavisnost tek 1964. godine, ali još uvek je deo Britanskog komonvelta. Istorija Malte stara je oko 5,000 godina. Sačuvano je bezbroj spomenika iz svih perioda njene burne prošlosti, počev od praistorijskih hramova pa preko Feničana, Normana i vitezova Sv. Jovana Krstitelja, do novijeg doba i engleske dominacije. Svi osvajači koji su ikada vladali ovom zemljom ostavili su svoj trag u njenoj kulturi.

Neke od odlika su i običaji primljeni od Italijana a to su proslave venčanja, krštenja i praznika posvećenih raznim svecima. Veliki uticaj engleske vidljiv je i u tome da stanovnici Malte u velikom broju prate engleski fudbal (ali i italijanski), da voze levom stranom, a i autobusi gradskog prevoza su slični engleskim autobusima od pre par decenija. Malteška kuhinja predstavlja spoj tradicionalnih kuhinja mnogih naroda koji su živeli na ovim prostorima. Restorani koji nude tradicionalnu kuhinju su mnogobrojni. Tradicionalna hrana se bazira na sezonskim sastojcima. Tradicija da se sredom i petkom jede riba ostala je i danas ali uglavnom kod starije populacije.

PROGRAM PUTOVANJA – AVIONSKI PREVOZ:
1. dan BEOGRAD - MALTA
Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre leta. Let za Maltu JU 690 U 17 45. Predviđeno sletanja na Maltu u 19 45. Nakon sletanja transfer do hotela. Noćenje
2 - 7. dan MALTA
Slobodno vreme za individualne aktivnosti, odmor i fakultativne izlete. Noćenje.
8. dan MALTA - BEOGRAD
Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd JU 691 u 20 30. Sletanje u Beograd 22 30. Kraj programa.

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

malta, malta leto 2015
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

1.00