AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Emilija Romanja Nova godina 2017.
Polazna | Nova godina | Emilija Romanja Nova godina 2017.

Emilija Romanja Nova godina 2017.

Emilija Romanja Nova godina 2017.

Emilija-Romanja – najbogatija među 20 italijanskih regija i jedna od najrazvijenijih regija Evrope – spoj je dve pokrajine, Emilije i Romanje, u dolini reke Po, sa mnogim zajedničkim obeležjima u prošlosti i sadašnjosti.

 

 

Najveći urbani centri ove regije - Bolonja, Parma, Ferara i Modena razvili su se u blizini ili na samoj Via Emiljia, jednoj od najprometnijih saobraćajnica Rimskog carstva koji je vodio od Riminija na Jadranskom moru do Milana. Ovim prostorom od 14. veka upravljale su vlastelinske kuće Farneze, d’Este i Gonzaga koje spadaju u red najmoćnijih aristokratskih familija i najvećih italijanskih mecena. Iako najpoznatija po svojim izvrsnim pastama, sirevima, šunkama i vinima vrhunskog kvaliteta, Emilija-Romanja se ponosi i nekim od najluksuznijih industrijskih brendova Italije kao što su ”Ferari", ”Maserati”, ”Bugati” i “Lamborgini”, nastalim na ovom tlu.

 

Polazak : 30.12.2016. - Povratak : 04.01.2017.

 

1.dan BEOGRAD – BREGANA (oko 420 km) Polazak iz Novog Sada u 17.00 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 18.30 sati. Polazak autobusa u 19.00 sati. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Bregane.

2. dan BREGANA – FERARA – REĐO EMILIJA (oko 550 km). Noćna vožnja kroz Sloveniju kraj Ljubljane i Postojne a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Padove i Roviga. U jutarnjim satima dolazak u Feraru, koja je u 16. veku, bila jedan od najvećih centara umetnosti, posebno slikarstva i muzike, u Italiji. Obilazak pešice gradskog jezgra, proglašenog delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, sa mnogobrojnim renesansnim građevinama, kojim dominira dvorac vlastelinske porodice d’Este, u čiju se zaostavštinu ubrajaju desetine palata i crkava sa neprocenjivim umetničkim blagom. Slobodno vreme. Dolazak u Ređo Emiliju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan REĐO EMILIJA – SAN MARINO – SAN LEO – REĐO EMILIJA (oko 400 km) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “San Marino”. Polazak za mesto San Leo ispod brda na kome se nalazi moćna tvrđava aristokratske porodice Montefeltro koja je upravljala vojvodstvom od 13. do 16. veka i gde su palate vlastelinskih porodica Mediči i de la Rovere. Slobodno vreme. Polazak za Republiku San Marino, najmanju državu u Evropi posle Vatikana i Kneževine Monako. Po dolasku, obilazak znamenitosti u istoimenoj prestonici: gradska kapija, bazilika sv. Marina, Trg slobode, spomenik Garibaldiju... Slobodno vreme. Povratak u Ređo Emiliju. Noćenje.

4. dan REĐO EMILIJA – MODENA – BOLONJA – REĐO EMILIJA (oko 210 km) Celodnevni fakultativni izlet “Modena i Bolonja”. Vožnja do Modene, grada umetnosti i “prestonice mašina” kako je prozvana, zbog poznatih fabrika automobila i motorcikala “Lamborgini”, “Pagani”, “Maserati” i “Di Tomaso” u okolini grada. U Modeni se rodio, živeo i umro jedan od najslavnijih tenora 20 veka Lučijano Pavaroti (1935 – 2007). Po dolasku, šetnja kvartom oko čuvene romaničke katedrale iz 12. veka, koja je uvrštena na listu svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Poseta muzeju “Aceto balsamico” Balzamiko sirće je posebna vrsta sirćeta napravljenog od grožđa, čija tajna leži u tradicionalnoj proizvodnji koju su sa kolena na koleno prenosili članovi porodice čija proizvodnja traje minimalno 12 godina, pa se ono etiketira sa naznačenom godinom proizvodnje, baš kao i vrhunska vina. Slobodno vreme. Nastavak putovanja u Bolonju – glavni grad pokrajine Emilia Romanja sa najstarijim univerzitetom u Evropi. Obilazak istorijskog centra grada sa vodičem: trg Mađore, Neptunova fontana, bazilika sv. Petroni, gradska većnica, crkva sv. Stefana, tornjevi Asineli i Garisenda. Povratak u Ređo Emiliju. Noćenje.

5.dan REĐO EMILIJA – RAVENA – SEŽANA ( oko 340 km) Posle doručka nastavak putovanja za Ravenu, čiji je istorijski centar proglašen delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO–a. Ravena je bila prestonica Zapadnog Rimskog carstva (402– 472), glavni grad Ostrogotske kraljevine do sredine 6. veka a zatim upravni centar Ravenskog egzarhata do sredine 8. veka, u čijem sastavu su se nalazili svi vizantijski posedi u Italiji. Po dolasku, razgledanje prekrasnih mozaika u bazilici San Vitale (6. vek) i mauzoleju carice Gale Placidije (392– 450) jedne od najmoćnijih žena u istoriji Rimskog carstava, čiji su otac, brat, suprug i sin takođe bili carevi. Šetnja centrom grada do mauzoleja Dante Aligerija (1265– 1325); u njoj počiva veliki pesnik i mislilac koji je, posle izgnanstva iz Firence, poslednje godine svog života proveo u Raveni. Slobodno vreme. Nastavak putovanja prema Srbiji. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko–italijanskoj granici.

6. dan SEŽANA – BEOGRAD (oko 420 km). Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko–hrvatske granice kod Bregane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI : 159 EUR

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU : 70 EUR

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUCENO:

 Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio video opremom)
 Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Ređo Emiliji
 Razgledanja gradova prema programu
 Usluge vodiča
 Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUCENO:

 Gradska turistička taksa u hotelu : 1,50 evra po osobi u dvokrevetnoj I trokrevetnoj sobi, u jednokrevetnoj sobi : 2.00 evra po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela)
Fakultativni izleti
 Međunarodno zdravstveno putno osiguranje 

SMEŠTAJ :

 Hotel HOLIDAY INN EXPRESS*** Ređo Emilia,Via Meuccio Ruini, 7, Tel +390522507122,www.reggioemilia.hiexpress.it
Hotel se nalazi 3 km daleko od istorijskog centra grada i na liniji gradskog prevoza, linije 5 i 8. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran i fitnes centar sa saunom. Sobe su ukusno nameštene,klimatizovane, dvokrevetne sa kupatilom i fenom, opremljene televizorom i električnim kuvalom za čaj i kafu, besplatan wi fi. Doručak – samoposluživanje
- Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI:
 Celodnevni izlet autobusom “Modena i Bolonja” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Modene i Bolonje. Ulaznica za muzej Aceto Balsamico: 5 evra.
 Celodnevni izlet autobusom “San Marino” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje prema programu.
 Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “EMILIJA ROMANJA”:
 Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. - Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. - Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
- Mesta Bregana i Sežana navedena su u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i šestog dana putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
 Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. - Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Filip Travela ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija u gotovini (40%), a ostatak čekovima do 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. Ili 20. u mesecu). 3) Platnim karticama do 6 mesečnih rata bez kamate (Visa, Master, American Express od Banca Intese i Komercijalne banke). 4) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Filip Travel ima potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača DUNAV OSIGURANJE A.D.O. Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA:
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. - U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Filip Travela, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2016 od 25.01.2016. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300050848 od 25.01.2016. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Turisticka agencija Magelan je u svojstvu subagenta.

●Uz ovaj program vaze opsti uslovi organizatora putovanja,turisticke agencije FILIP TRAVEL,licenca OTP 196/2010.

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0