AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Dvorci Vojvodine i čenejski salaš
Polazna | Srbija | Izleti po Srbiji | Klasični izleti | Dvorci Vojvodine i čenejski salaš

Dvorci Vojvodine i čenejski salaš

dvorac_fantast dvorac_fantast

POSETITE NAŠ NOVI SAJT www.magelantravel.rs

Priča o usamljenim mestima koje predstavljaju pravu riznicu turizma Dvorci u Vojvodini nastajali su tokom XVIII, XIX i početkom XX veka, i pripadaju stilovima prelaznog perioda od baroka do klasicizma. Održavali su plemićki status, bogastvo i značaj svojih vlasnika. Mnogi od njih su reprezentativni rezidencijalni objekti, gotovo uvek okruženi prostranim uređenim parkovima….Okviru ovog programa posećujemo i salaš 137, jedan od najupečatljivijih vojvođanskih salaša i omiljeno mesto brojnih umetnika, diplomata ali i ljubitelja konja, dobre hrane, ....

 

Polazak je u 8:00 h iz Novog Sada  sa parkinga kod hotela Sajam. Naše prvo zaustavljanje biće u kaštelu Ečka u blizini Zrenjenina. Obilazak parka dvorca grofa Lazara Lukača i crkve iz 1711. godine, u kome je nekada svirao Franc List a glavni gost bio grof Esterhazi. Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krije brojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnoj ljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas je hotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira. 

Put nastavljamo ka Bečeju i dvorcu Fantast, imanju veleposednika Bogdana Dunađerskog. Ovde ćemo čuti sagu o Dunđerskima ili kako ih je jedan inspirativan novinar nazvao "Vojvođanski Karingtoni! Razmrsivaćemo slojeve mitova i istine, te kontraverzne priče o najbogatijoj vojvođanskoj porodici koja u sebi nosi gospodski duh ali i delić prokletstva o kome se i danas priča. Posetićemo i crkvicu kojoj je Uroš Predič podario freske zamenivši likove svetaca sa likovima lokalnih ljudi. Pažnju će svakako privući i ergela konja a oni koji budu želeli, imaće prilike i za malo jahanja ili šetnje kroz parkove dvorca.  

Nastavljamo ka Kulpinu i posećujemo još jedan dvorac Dunđerskih. Dvorac je Lazar Dunđerski kupio od porodice Stratimirović. Ovo mesto je jedinstveno i po tome što su ovde rođena dva srpska patrijarha: Stevan Stratimirović i Georgije Branković. Imanje okružuje park od 4 ha koji predstavlja prirodni spomenik arboretum retkih biljnih vrsta a ovde se nalazi i jednistveni muzej poljoprivrede Vojvodine koji ćemo takođe posetiti. Poljoprivredne mašine na paru, stari traktori, kosačice ali i izložbe o hmelju, konoplji, sirku metlašu, pšenici, govedarstvu i mlekarstvu, vratiće nas možda i na početak priče. Jer nekada su bogati ljudi bili oni koji su imali zemlju i bavili se njome

Nastavljamo putovanje ka Brkinom salašu. Ovde ćemo uživati u konceptu slow food i osetiti čari pravih čenejskih salaša. Ručak i slobodno vreme do kasnih popodnevnih sati kada krećemo nazad za Novi Sad.

 

REDOVNA CENA: 2535 din  

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA: 1820din*

Penzioni: 1620 din

Deca: 1620 din

*Promotivna cena važi isključivo za uplate do 7 dana pre polaska za naznačene datume

 

*Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni: 25 osoba

 

Cena uključuje:

- Prevoz prema programu

- Usluge stručnog vodiča prema programu

- Troškove organizatora putovanja

 

Cena ne uključuje:

- Ručak na Brkinom salašu ( 600 dinara)

- Ulaznice prema programu (Dvorac Fantast 180 dinara)

- Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

- Poseta dvorcu u Kulpinu i muzeju poljoprivrede (100 dinara, odrasli 150 dinara)

PRIJAVE NA TELEFON: 021/47 - 24 -088021/47 - 24 -088  ili online ovde.

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. 

Organizator putovanja Magelan travel. Licenca OTP 115/2015

  Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Travel i YUTA‐e

 

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

jednodnevni izlet, izleti po srbiji, dvorci vojvodine
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

2.50