AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Vojvođanska tura - jednodnevni izlet - grupno putovanje
Polazna | Srbija | Izleti po Srbiji | Klasični izleti | Vojvođanska tura - jednodnevni izlet - grupno putovanje

Vojvođanska tura - jednodnevni izlet - grupno putovanje

Vojvođanska tura - jednodnevni izlet - grupno putovanje

Polasci: svake poslednje nedelje u mesecu. Ovo putovanje će Vam otkriti brojne nepoznate detalje o Vojvodini. Uživaćete u smirujućem ambijentu pravoslavnih Fruškogorskih manastira, plavo zelenog Dunava, u ukusima najboljih karlovačkih vina, predivnom pogledu sa Petrovaradinske tvrđave i opuštajućoj atmosferi Novog Sada. Na ovoj Magelanovoj turi čućete dosta i o istoriji Vojvodine, o izgradnji kanala kroz močvarnu i gustim hrastovim šumama prekrivenu ravnicu pre samo 300 godina, potom planskom podizanju naselja i naseljavanjem brojnim narodima iz Evrope i sa Balkana. Saznaćete kakav je bio značaj Sremskih Karlovaca za Srbe u 19. veku ali i nasleđu koje su nam donele Podunavske Švabe, Mađari, Slovaci i drugi brojni narodi koji žive na prostoru Vojvodine. Ova tura je kreirana sa ciljem da vam otkrije jedno od najvećih turističkih nepoznanica Evrope - multikulturalnu Vojvodinu i podstakne u vašim daljim istraživanjima njenih skrivenih blaga. Magelan tim i naši najbolji vodiči će Vam to omogućiti.

 

POSETITE NAŠ NOVI SAJT www.magelantravel.rs

Polazak u 08:30 h iz Beograda. Prvo posećujemo manastir Krušedol - najznačajniji fruškogorski manastir, koji je osnovao Vladika Maksim (Đorđe Branković) sa svojom majkom despoticom Angelinom - poslednja despotska porodica srednjovekovne Srbije. Manastirska crkva je posvećena Blagovestima i bogato je oslikana – najstarije freske su sa polovine XVI veka i to su najznačajniji primerci baroknog slikarstva u Srbiji. U manastiru su sahranjeni svi članovi porodice Branković, Kralj Milan Obrenović, Knjeginja Ljubica, Arsenije III Čarnojević, Arsenije II Jovanović i Stevan Šupljikac.

Dolazak u Sremske Karlovce - centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor). Slobodno vreme za individualno istraživanje ovog gradića. Opciono:

  •  samostalna poseta Patrijaršijskom dvoru u kojoj se nalazi stalna postavka predmeta iz XVIII i XIX veka iz razorenih i ugroženih crkava u Bosni i Hrvatskoj, 
  • Karlovačkoj gimnaziji
  • poseta nekom od vinskih podruma u Sremskim Karlovcima gde ćete uz zanimljivu priču o vinima i vinskoj proizvodnji imati prilike da degustirate čuveni karlovački bermet i druga fruškogorska vina.
  • Tokom boravka u Karlovcima preporučujemo i degustaciju čuvenog švapskog kolača kuglof koji uz bermet slovi za najbolji suvenir iz ovog grada.

U 12,30 polazak iz centra Karlovaca do hotela Dunav gde je predviđeno vreme za ručak za one koji to žele. Uživanje u vojvođanskim gastronomskim specijalitetima i pogledu na široki Dunav i Koviljsko petrovaradinski rit. Polazak sa parkinga ispred hotela u 14 h. kada nastavljamo putovanje ka Petrovaradinu i posećujemo crkvu Snežne Gospe. Ovde ćemo čuti priču ili legendu (prosudićete sami) o velikoj bitci sa Turcima i veštom vojnom manervu vojskovođe Eugena Savojskog 1716.g. koji je predvodio vojsku pod zastavama Austrougarske. Dolazak do Petrovaradinske tvrđave, simbola Novog Sada koja je zbog svog položaja i dominantnosti često nazivana i Gibraltar na Dunavu.

Dolazak u centar Novog Sada. Pešačka tura – obilazak užeg centra grada i glavnih atrakcija – Trg Slobode, katolička crkva Ime Marijino - nezaobilazna na razglednicama grada, Gradska kuća, Zmaj Jovina ulica, Dunavska ulica, Vladičanski dvor i Saborna crkva. Nakon razgledanja predviđeno je slobodno vreme za šetnju i samostalno razgledanje. Po završetku programa, okupljanje grupe ispred spomenika Svetozaru Miletiću na centralnom trgu grada - trgu Slobode do 18,25 h odakle će vas naš vodič povesti do autobusa. Na stajalištu autobus može biti parkiran max 10 minuta te je zato neophodno da svi budu na vreme na okupu. Dolazak u Beograd oko 20 h.


 

REDOVNA CENA: 1590 din 

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA: 1190dinara 

Promotivna cena važi isključivo za  uplate do 7 dana pre polaska. 

*Minimum za realizaciju programa po ovoj ceni: 25osoba

 

Cena za decu do 12 god 1150 din

Penzioneri 1150 din

*Cene za decu važe i na promotivnim turama


Cena uključuje:

- Prevoz modernim, turističkim autobusom sa audio video opremom i klimom

 - Obilaske prema programu

- Usluge licenciranog turističkog vodiča, iz Vojvodine :)

- Troškove organizacije

 

Cena ne uključuje:

- Ručak (predviđeno vreme za ručak)

- Ulaznica za Patrijaršijski dvor (100 din)

- Ulaznica za Karlovačku gimnaziju (100 din)

- Degustaciju vina u Sremskim Karlovcima (400 dinara po vinariji)

- Ulaznicu za muzej na Petrovaradinskoj tvrđavi (150 din)

- Doplata za podzemne vojne galerije 300 din

- Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

 

Napomene:

Autobus se mora parkirati u podnožju Petrovaradinske tvrđave a zatim se moramo pešice popeti do gore. Putnicima koji to žele možemo organizovati poseban taksi prevoz do muzeja uz doplatu. Polazak autobusa sa parkinga kod restorana Trag ka Novom Sadu biće tačno u 16.00 h.

U centru grada agencija ne može unapred znati mesto parkiranja autobusa zbog moguće gužve sa parkinzima za autobuse. Stoga je neophodno okupljanje grupe na kraju programa kod spomenika Svetozaru Miletiću. 

Ovaj program realizuje sa popustom bez uključenog ručka i sa minimum 65  punoplatežnih putnika. Organizator putovanja, turistička agencija Magelan, zadržava pravo da 3 dana pre puta, obavesti klijente o eventualnom otkazivanju aranžmana, usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika.

 

Obzirom na veličinu grupe i potrebe da se pridržavamo satnice, putnici koji ne budu u dogovoreno vreme u autobusu biće zamoljeni da se samostalno pridruže grupi (taksijem, gradskim prevozom i sl.). 

 

Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 115/2015. 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA-e.


****************************************************

Ovaj program (sličan) realizujemo i za individualne klijente, u terminu na upit, za minimum 2 osobe. Program i cene možete pogledati na ovom linku

****************************************************

 

Naša aktuelna ponuda izleta 

 

***********************************

Sa ponosom predstavljamo naše učešće u realizaciji turističkog projekta Bogatstvo različitosti u Vojvodini i Podunavlju.

Pogledajte film o Vojvodini na ovom linku

Pogledajte film o selima duž Dunava u Istočnoj Srbiji. 

Brošuru možete pogledati na ovom linku. 

Satnica: 

8,30 
Polazak

9,200-10,200 Krušedol 

10,50- 12,30 Sremski Karlovci  centar 

12,30-14,00 Hotel Dunav, Sremski Karlovci

14,15-14,45 Crkva na Tekijama 

15,00 -16,30 Petrovaradinska tvrđava 

 16,40-18,25 Novi Sad 

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

vinska tura, jednodnevni izlet, izlet karlovci, izlet novi sad, izleti iz beograda, Vojvođanska tura, Bogatstvo različitosti Vojvodina
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

5.00

Preuzmite cenovnik u pdf-u