AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Zmajevi Kosovskog boja - dvodnevni program
Polazna | Srbija | Izleti po Srbiji | Putevima zmajeva kroz Srbiju | Zmajevi Kosovskog boja - dvodnevni program

Zmajevi Kosovskog boja - dvodnevni program

Zmajevi Kosovskog boja - dvodnevni program

Polazak: 04-05.April 2015. i 31.Oktobar-01. Novembar 2015. ................................ Burna istorija Balkana i Srbije iznedrila je mnoge ličnosti koje su ostale u trajnom sećanju naroda i tradiciji koja se prenosila sa kolena na koleno. Svojim junaštvom, hrabrošću i delima mnoge od tih ličnosti ušle su u legendu.

Polazak: 31.Oktobar-01. Novembar 2015.


1. DAN

Polazak iz BEOGRADA, kod spomenika Vasi Čarapiću, „Zmaju od Avale”. Spomenik je u blizini nekadašnje Stambol-kapije, gde je ovaj veliki junak poginuo tokom njenog osvajanja u Prvom srpskom ustanku. Polazak za manastir Manasiju u zadužbinu despota Stefana Lazarevića, viteza Reda Zmaja koji je osnovao ugarski kralj Žigmund. Saznajte kako je Stefan fascinirao Žigmunda i zašto je baš njemu, prilikom obnavljanja viteškog reda Zmaja 1408.g. dodelio drugo mesto među vitezovima, odmah mađarskog kralja. Ovde ćemo saznati i mnoge druge manje poznate detalje o Stefanu Lazareviću. (Tokom ove 2014.g. zvanično je DNK analizom potvrđeno da su nađene mošti u ovom manastiru pripadale upravo Stefanu, što potvrđuje i da je on ovde sahranjen). Odlazak do Resavske pećine. najpoznatije pećine u Srbiji, smeštene na obroncima planine Beljanice. Ubraja se u red naših najstarijih pećina sa starošću oko 80 miliona godina.  Poseta manastiru Ravanica, zadužbini i grobnom mestu kneza Lazara. Reč je o pravom biseru među srpskim manastirima i jednom od najlepših primera moravske arhitekture. Njegove kule, nazvane po junacima Kosovskog boja – kula kneza Lazara, Jug-Bogdana, Miloša Obilića, podsećaju na vremena kada su vitezovi još hodali zemljom. Dolazak u Kruševac prestonog grada kneza Lazara. Postavši vodeća ličnost u Srbiji posle Maričke bitke, Lazar je odlučio da u blizini mesta gde se spajaju dve Morave podigne svoju prestonicu. Još i danas se vide zidine utvrđenog grada, ostaci donžon kule i prelepa crkva Lazarica, koja je označila početak novog stila u srpskoj umetnosti - moravskog. Odavde je knez krenuo sa svojim vitezovima u susret Muratu na Kosovo. Odlazak do centra grada, do spomenika Kosovskim junacima, jednog od najlepših javnih spomenika u Srbiji.  Smeštaj u hotel. Noćenje. 

2. DAN

Posle doručka, nastavljamo prema Topličkom kraju. Odlazak do srednjovekovnog grada Koprijana, koji se uzdiže iznad Južne Morave. Grad je podignut krajem XIV veka za vladavine kneza Lazara, a jedno vreme je bio u rukama despota Stefana Lazarevića. Grad je bio poprište brojnih sukoba Turaka i Srba sve dok 1451. konačno nije pao u turske ruke. Ratnim razaranjima i zubu vremena odolela je polovina nekadašnjih gradskih bedema. Stižemo u Prokuplje - grad zmajeva kosovskih junaka: Jug Bogdana i njegovih 9 sinova, Kosančić Ivana i Toplice Milana, ali i grad čuvenog Gvozdenog puka - vitezova i zmajeva XX veka! Zato ćemo posetiti i muzej i podsetiti se bitaka iz I i II balkanskog rata i I sv. rata i u godini jubileja, odati počast ovim junacima. Obilazak ostataka tvrđave Hisar oko koje se razvio savremeni grad. Prema narodnom verovanju, Hisar je u XIV veku podigao legendarni Jug-Bogdan, koji je tu živeo sa svojih devet sinova i čuvao prilaz srcu zemlje kneza Lazara, te je zbog toga bio od izuzetnog značaja. Prema legendama oni su pripadali viteškom redu sv. Đorđa koji je osnovao car Dušan a svi su uz kneza poginuli u bici na Kosovu 1389.g. Odavde ćemo imati pogled i na reku Toplicu - i to baš na deo gde ona teče uzvodno! Nastavak puta do Đavolje varoši. Obilazak ovog prirodnog fenomena a zatim odlazak do Prolom banje i šetnja do kapele gde se po predanju okupli srpski vitezovi pre boja na Kosovu. Povratak za Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima.

 

Redovna cena izleta: 7580 din 

PROMOTIVNA CENA PUTOVANJA : 5890 din* 

*Ova cena važi samo za online rezervacije i uplate 7 dana pre puta

Minimum za realizaciju ovog programa je 40 punoplatežnih putnika

 

Cena aranžmana uključuje:

-Noćenje i doričak u hotelu u Kruševcu 

- Prevoz autobusom turističke klase prema programu

- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture

- Ulaznice za Resavsku pećinu  

- Ulaznice za Đavolju varoš

- Ulaznice za muzej u Prokuplju

- Troškovi organizacije putovanja

 

Cena aranžmana ne uključuje: 

Ručak na dan 1 i 2.

-Ostale troškove koji nisu uključeni u program


U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 5 dana pre putovanja. 

Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 115/2015. 

Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA.

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

izleti po srbiji, tragom vitezova i zmajeva, zmajevi kosovskog boja, srpski vitezovi, vitezovi kosovskog boja
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0

Preuzmite cenovnik u pdf-u