AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - RIZNICA TAJNI - Vinska tura Srema
Polazna | Srbija | Izleti po Srbiji | Vinske ture | RIZNICA TAJNI - Vinska tura Srema

RIZNICA TAJNI - Vinska tura Srema

RIZNICA TAJNI - Vinska tura Srema

Vinska tura za koju smo odlučili da ne bude iznenadjenje. Za istinske ljubitelje vina.

Dugo smo razmišljali da li da ovaj program predstavimo kao „Vinsku turu iznenađenja“ ili da bude potpuno transparentna? I znate šta? Svakako bi bilo iznenađenje, a vi podjite sa nama u Sremske Karlovce, Stari Slankamen i Surduk!

Ova vinska tura razotkriva mitove, preispituje legende, vodi u blisko - a tako nepoznato i obećava doživljaj. Na ovom putovanju, otkrićete novine – pod zemljom, na zemlji, u podrumu i u boci! Ova tura vraća u prošlost i onda ponovo u (svetlu) budućnost. Ova tura otkriva neotkriveno,  inspiriše, pokreće i kreira uspomene. Ovo je tura koju ćete želeti da ponavljate iz vikenda u vikend!

Polazak iz Novog Sada u 9.30h sa parkinga ispred Hotela Sajam

Dan počinjemo u jednom tradicionalnom vinskom gradiću, o kome verovatno mislite nema puno šta novo da se vidi. I... donekle ste u pravu! Za našu prvu vinariju ste verovatno već čuli, možda i posetili, a čak ste i vina probali. E baš iz tog razloga, želimo da Vam je predstavimo u jednom sasvim drugom svetlu, iz ugla koji malo ko poznaje. U ovoj vinariji, uz dobru priču i tradicionalni doručak ovdašnjeg stanovništva, pićemo rakiju! Na bazi grožđa da ne bude zabune ;-) Nije uobičajeno, ali većini ljudi u ovo doba kafa prija, pa će i ona biti u ponudi. A da li su naši stari bili u pravu kada su ovako započinjali dan, zaključićemo na kraju.

Lagana šetnja kroz centar, obilazak istorijskih i kulturoloških znamenitosti ovog mesta u trajanju od oko sat vremena, duhovno će nam oplemeniti dan, pokrenuti cirkulaciju, pluća ispuniti mirisom proleća i pripremiti za doživljaj koji sledi.

Nakon 20 minuta vožnje kroz živopisne predele, koji u ove prve dane proleća nose energiju i boje ponovnog rađanja, stižemo do jednog ne baš tipičnog salaša. Nešto više od sat vremena odvojićemo kao pauzu za ručak koji nije uključen u cenu i stvar je izbora.

U narednih deset minuta vožnje, vozićemo se putem za koji teško da bi poverovali da se u Srbiji nalazi. Jedinstveni sastav tla i put „prosečen“ kroz planinu, delovaće Vam potpuno nestvarno, obzirom da ćete tada već dobro znati gde se nalazite. Prizor koji ćete nakon toga ugledati, nateraće Vas da možda po prvi put u životu shvatite da mi zaista živimo na nekadašnjem dnu velikog Panonskog mora. I ne samo mi! Na dnu Panonskog mora, pored nas, pre više stotina godina, ovde su živeli i Rimljani, ali i Turci. I svi su ovde ostavili traga! Treća vinarija koju ćemo obići proizvodi samo crvena vina svetskih sorti. Ponudiće nam četiri različita sortna vina, od kojih će se samo Frankovka i Shiraz uskoro naći na tržištu. Svetska iskustva i poznanstva, naveli su vlasnika na razmišljanje o jednoj za Srbiju relativno novoj marketinškoj strategiji o kojoj ćete čuti iz prve ruke. Drugi glavni adut ove vinarije je i činjenica da se nalazi se na ostacima turskog kupatila. Doslovno! Stakleni pod i originalni zidovi ove vinarije uveriće Vas u realnost nekadašnjeg bivstvovanja turaka na ovim prostorima. S čašom vina u ruci, bićete u prilici da sedite na rekonstruisanoj klupi parnog kupatila i, dok uživate u nekom od zaista jedinstvenih vina iz ove vinarije, slušate o vremenu u kome su turske vojskovođe sedele na istom tom mestu i kovale planove koji su našeg velikog Patrijarha Arsenija Čarnojevića bacali u brigu i zahvaljujući kojima je napisao jednu od najlepših pesama toga doba, a koja nosi naziv „Molitva zaspalom Gospodu“.

Dan završavamo u velikom stilu. Na svega desetak kilometara odatle, na mestu gde se prepliću vazdušne struje, stvarajući tako idealnu klimu za uzgoj vinove loze, smeštena je jedna takođe potpuno nova vinarija. Pored geografskog položaja i panorame koja oduzima dah, ova vinarija osvojiće Vas vinima kakva do sada niste probali. Svi zasadi vinograda zasnovani su na novostvorenim sortama grožđa. Sortama koje su planski pravljene baš za ovo područje i koje baš ovde pokazuju najveći potencijal. Ova vina stranci nose svojim kućama kao jedan od najoriginalnijih vinskih doživljaja Srbije. Vinarija koja će Vas očarati i vina koja će Vas osvojiti!

 


Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 115/2015.

 

Pogledajte fotografije sa prethodne ture ovde. 

Kliknite ovde. 


 

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

vinska tura, vinski izleti, Riznica tajni, Fruškogorske vinske ture
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0