AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Šumadijski vinski put
Polazna | Srbija | Izleti po Srbiji | Vinske ture | Šumadijski vinski put

Šumadijski vinski put

Šumadijski vinski put

POLASCI: 24.01/28.02 Predeo oko Topole i Oplenca je uvek bio poznat po gajenju vinove loze. Pogodna klima i sama konfiguracija terena uslovila je da se žitelji ovoga kraja opredele za gajenje sortnih loza i spravljanje ukusnih i kvalitetnih vina. Stari Rimljani su susednom selu i bregu u nastvku Oplenca - Vinča, nedenuli ime Vincea po kvalitetnom vinu koje je dobijano od izrazito ukusnog i mirisnog grožđa. Grožđe i vino i danas predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti. Stoga ovaj kraj s ponosom krasi titula prestonice srpskih čokota i a od skoro i "Šumadijska Toskana".

POSETITE NAŠ NOVI SAJT www.magelantravel.rs

PROGRAM

Polazak iz Novog Sad u 07:30, a iz Beograda u 09:00 h. Nastavak putovanja ka Topoli i Oplencu. U Vinči, nedaleko od Topole, čije ima potiče od rimskog Vincea koje nam jasno govori o tome čime se stanovništvo od davnina bavilo, na šumadijskom putu vina nalazi se i vinarija Arsenijević.

Porodičnu tradiciju u kojoj se generacijama unazad bave uzgajanjem vinove loze i spravljanjem kvalitetnog vina, nastavljaju mladi naraštaji spojem iskustva i savremene tehnologije. Iako mlada vinarija, već je među ljubiteljima i poznavaocima vina uspela da se izdvoji pre svega izuzetno izbalansiranim Sauvignon blanc-om. Nakon finog uvoda u Arenijević vinariji, odlazimo do  čuvene vinarije Aleksandrović.

Porodica Aleksandrović se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Do početka II svetskog rata imali su 30.000 čokota i od početka je blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumar Živan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja,poslao je u Vinču originalnu recepturu - sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima. Doček dobrodošlice od strane domaćina - istaknutih proizvođača vina vrhunskog kvaliteta, degustacija nekih od najboljih Oplenačkih vina. Regent, Vizija,Varijanta,Trijumf su samo neke od etiketa pred kojima nećete ostati ravnodušni.

Nakon obilaska, odlazak do Kraljeve vinarije, gde ćemo imati priliku da degustiramo vina a gde s u toku radovi revitalizacije Kraljevog podruma iz 1931. godine. Oprema iz kraljevog vremena postala je deo muzejske postavke. Posebna muzejska atrakcija jesu najstarije bačve iz ovog podruma, lični pokloni kralju Petru iz 1906. godine i bačve iz 1922. godine, venčani pokloni kralju Aleksandru I i kraljici Mariji. U muzejskoj postavci je i najstarija srpska vinoteka sa jednom količinom sačuvanih arhivskih vina, u originalnom pakovanju u tri veličine (sa udubljenim dnom i kraljevskim grbom) od 1931. do 1957. godine.

Sledi pauza za ručak (restoran Knežev Han) i kraći odmor nakon čega odlazimo na još jednu degustaciju vina u vinariji iznenadjenja. Kasni popodnevni polazak za Beograd i Novi Sad sa večernjim dolaskom. Kraj programa.

PROMOTIVNA CENA: 3190 RSD 

puna cena: 3690

Uključeno u cenu

 

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom
  • Pratnju stručnog vinskog vodiča
  • Degustaciju vina u Vinariji Arsenijević, Kraljevom podrumu, vinariji Aleksandrović i vinariji iznenadjenja (tri dame i kralj)
  • Troškove organizacije

Nije uključeno u cenu

 

  • Ručak ( oko 600 dinara) opciono
  • Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

Pogodnosti

Promotivna cena važi za osobe koje poseduju VINSKI PASOŠ SRBIJE. Ukoliko još uvek niste obezbedili vaš primerak vinskog pasoša, isti možete lako rezervisati i kupiti preko linka: www.serbianadventures.com/sr/adventure/view/173?=REFIDmaraki 15102015 *Ova cena važi samo za online rezervacije i uplate 7 dana pre puta Minimum za realizaciju ovog programa je 18 punoplatežnih putnika

Plaćanje

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 115/2015. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA.

  

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

vinska tura, jednodnevni izlet, vinske ture Srbija, izlet Oplenac, Šumadijska Toskana, vinarija Aleksandrović, Aleksandrović Winery, Winery Aleksandrović-Club, kraljevska vinarija
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0