AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Smederevski put vina
Polazna | Srbija | Izleti po Srbiji | Vinske ture | Smederevski put vina

Smederevski put vina

Smederevski put vina

Polasci: 11.10.2015.Smederevski vinogradi i vinari su na izvestan način povlašćeni jer im je priroda dala sve ono što je potrebno za dobro grožđe i vino, a na njima je samo da tu blagodet pametno iskoriste.

POSETITE NAŠ NOVI SAJT www.magelantravel.rs

Istorija Smedereva seže od dana kada je ovde vladao rimski car Prob, koji je u ove krajeve doneo prvi čokot vinove loze. Despoti Stefan Lazarević i Đurađ Branković širili su još u 15. veku vinograde u krajevima oko Smedereva. U to vreme u vinogradima su postojale pimnice u kojima se moglo spavati i popiti vrč dobrog vina.Tada je trgovina vinom bila strogo nadzirana.
Za razliku od Karadjordjevića koji su izabrali Oplenac, vinogradarstvu ovog kraja doprineo je Miloš Obrenović, koji je u porodičnom letnjikovcu na lokaciji Zlatni breg zasadio 36 ha vinograda, a na toj lokaciji se i danas proizvode kvalitetna vina.

Program:

Polazak iz Novog Sad u 08:00 sa parking kod hotela Sajam, a iz Beograda u 09:30 h sa parkinga kod Sava Centra. Dolazak u Smederevo, prestonicu Srbije pod vladavinom Đurađa Brankovića. Prijem kod kapije Velikog grada Smederevske tvrđave. Obilazak Velikog i Malog grada uz stručno vođenje turističkog vodiča. Zatim odlazimo u posetu jednoj od najpoznatijih vinarija ovog vinskog podneblja, vinariji Janko koja tradiciju smederevskih vina  nastavlja i čuva od 2006. godine. Podrum "Janko" koji na 7 hektara sopstvenih vinograda gaji Chardoney, Traminac, Rizling, Cabernet sauvignon, Merlot i Cabernet franc. Degustacija vina i obilazak vinograda i vinarije. 

Potom ćemo obići glavni gradski trg i upoznati se sa kulturno istorijskim spomenicima na njemu, a ovde posetiti i Hram Svetog Georgija iz 19.veka. Otići ćemo i do Karađorđevog duda, pod kojim je 1805. godine, za vreme Prvog srpskog ustanka, turski zapovednik dizdar Muharem Guša predao ključeve Smederevskog grada Karađorđu.

Obići ćemo i Vinski grad, odnosno “VinoGrad” u neposrednoj blizini trga. Ovaj zanimljiv kutak čine kućice izgradjene od autentičnih bačvi i buradi starih nekoliko stotina godina kao i uličice koje nose imena vina po kojima je ovo podneblje od davnina poznato. U VinoGradu svoja vina izlažu vlasnici vinskih podruma iz Smedereva i okoline, a tu se svakodnevno mogu kupiti i degustirati vina i rakije ovih proizvođača.

Sledi poseta vinariji Jeremić. Nekada kućno spravljenje vina za potrebe porodice, šire rodbine i prijatelja  u ovoj vinariji, zamenjeno je modernom vinarijom koja tradicionalne metode primenjuje u najsavremenijoj opremi i prati uz nova stručna saznanja. Uz degustacju domaćih vina i specijaliteta, uživaćemo u atmosferi i prelepom pogledu na krajolik. Nakon toga pravimo pauzu za ručak u restoranu u autentičnom ambijentu sa prelepim pogledom na Dunav.

Našu vinsku avanturu nastavljamo u pravcu Smederevske Palanke i mestu Dobri do, gde ćemo uživati u vinima prepoznatljivog imena. Razgledanje podruma i obilazak muzejske postavke “Vinodeljstvo kroz vekove”, a imaćemo priliku videti i likovnu izložbu “Život slikan vinom”. Povratak za Beograd i Novi Sad.

 

Redovna cena aranžmana: 4990 dinara

Promotivna cena: 2.350din *

*Promotivna cena važi samo za uplate do 7 dana pred put. 

Za zatvorene grupe, program sa može prilagođavati.  

Cena aranžmana uključuje: 

- prevoz udobnim turističkim autobusom

- Pratnju licenciranog turističkog vodiča

- Degustaciju vina u vinariji Janko, Jeremić i Despotika

- Troškove organizacije

 

Cena aranžmana ne uključuje: 

- Ulaznicu za obilazak Smederevske tvrđave

- Ručak 

- Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

 

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. 

Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 115/2015. 

 Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA.

 

********************

Ostale Magelanove vinske ture po Srbiji pogledajte ovde

Ukoliko na našem sajtu ne nađete ono što tražite za vašu grupu, molimo vas da nam pošaljete upit a mi ćemo se potruditi da vam u što kraćem roku pošaljemo ponudu kreiranu po vašem zahtevu. 

 

 

 

 

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

vinske ture, vinski izleti, Smederevski put vina, put vina Smederevo
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0

Preuzmite cenovnik u pdf-u