AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - ARANĐELOVAC I BUKOVIČKA BANJA
Polazna | Srbija | Odmor u Srbiji | Banje Srbije | ARANĐELOVAC I BUKOVIČKA BANJA

ARANĐELOVAC I BUKOVIČKA BANJA

ARANĐELOVAC I BUKOVIČKA BANJA

Između dve planine, Bukulje i Venčac, 75 km od Beograda, nalazi se Aranđelovac sa Bukovičkom banjom. Smeštena je u srcu Šumadije , a poznata po belom mermeru, mineralnim izvorima i glini. U Bukovičkoj banji možete uživati u neizmernoj lepoti i miru čiste prirode, umirujućoj vodi iz misterioznih zemljinih dubina i širokom osmehu ljudi iz regiona. Iz Aranđelovca možete preduzeti neke od interesantnih izleta koje nudimo u prelepe obližnje gradove.

 

HOTEL “IZVOR” 5*

Luksuzni hotel “Izvor” je kongresni, kao i SPA & wellness odmaralište sa površinom oko 32000 m2. Hotel se nalazi u Aranđelovcu, tj. u Bukovičkoj banji. Ovaj prestižni turistički kompleks očaraće Vas skladnom arhitekturom, modernim enterijerom i najvišim nivoom usluga. Poseban akcenat stavljen je na wellness centre sa 9 bazena , preko 1000m2 vodenog ogledala sa prirodnim, termo-mineralnim i lekovitim izvorima, kao i filtriranom upotrebom u skladu sa najnovijom tehnologijom. Specijalno postrojenje unutar kompleksa je akva park sa tri bazena, 12 tobogana za odrasle, tri dečija tobogana i bezbrojnim atrakcijama. Raznovrsne internacionalne kuhinje i domaći gastronomski specijaliteti se serviraju u restoranu hotela i pripremaju ih najbolji internacionalni i domaći kuvari.

 

1 JEDNODNEVNI IZLET:

1. ROYAL TURA (polu-dnevna tura)

Polazak sa Oplenca, mesta koje je bilo letnja rezidencija kraljevske porodice Karađorđević. Poseta kraljevskom kompleksu porodice Karađorđević i crkvi Sv. Đorđa, muzejskoj grobnici kraljevske porodice. Crkva je izgrađena od belog mermera, a enterijer je prekriven mozaicima od preko 40 miliona raznovrsnih obojenih komadića stakla koji imaju 15 000 različitih boja, praveći najživopisniju umetničku impresiju. Kopije 60 srpskih srednjovekovnih crkava i manastira su donete u crkvu sv. Đorđa na Oplencu. Ceo mozaik ima 725 naslikanih kompozicija sa 1500 figura. Degustacija vina u vinariji Aleksandrović. Polazak u Orašac, ručak u etno restoranu seoskog domaćinstva.

2. PEĆINA RISOVAČA I POSETA ETNO KOMPLEKSU

Poseta pećine Risovača koja se nalazi na ulazu u Aranđelovac. To je jedna od najvažnijih arheoloških nalazišta iz vremena paleolita u Evropi. Kao prirodno dobro, prava je retkost za nauku i posetioce koji žele da nauče više o ljudskoj istoriji. Nakon posete pećini nastavak putovanja do Velike Plane i poseta crkve Pokajnica. Dolazak u etno kompleks Moravski Konaci. Ovde ćete imati priliku da uživate u etno atmosferi. Pauza za ručak i uživanje u ukusima lokalnih specijaliteta.

 3. POSETA MEMORIJALNOM KOMPLEKSU U KRAGUJEVCU i MANASTIR ŽIČA

Vožnja kroz Kragujevac.  Poseta memorijalnom kompleksu Park Šumarice, posvećenom žrtvama iz Drugog Svetskog rata. Nastavak do Kraljeva i manastira Žiče. Manastir, zajedno sa crkvom Sv. Dimitrija, izgrađen je po naredbi prvog srpskog kralja, Stefana Prvovenčanog i prvog srpskog arhiepiskopa Sv. Save. Ovo je mesto krunisanja 7 srpskih kraljeva. Povratak u Kraljevo.

4. VALJEVO

Posle jednog časa vožnje dolazak u Valjevo i poseta najšarmantnijeg dela grada – Tesnjara, renovirane stare četvrti, sa uzanom kamenom ulicom, brojnim prodavnicama i galerijama. Poseta Nacionalnom muzeju Valjeva sa regularnom izložbom za 21 vek “Treća dimenzija prošlosti – pogled u budućnost”, koja vodi kroz prošle vekove i otkriva bogatu istoriju Valjeva. Pauza za ručak u tradicionalnom etno restoranu. Posle ručka poseta Muselimovom konaku, najstarijoj očuvanoj građevini u Valjevu, izgrađenu krajem 18-og za turskog upravnika zatvora – Muselima. Muselimov Konak je tesno povezan sa istorijskim događajima koji su se dogodili početkom Prvog srpskog ustanka protiv Turaka.

 

Cena po osobi: 745 EUR

*Doplata za jednokrevetnu sobu: 245 EUR

 Minimum za realizaciju izleta: 15 osoba

 

Cena uključuje:

-Transfer aerodrom – hotel u Aranđelovcu – hotel u Beogradu – aerodrom

-Pića prilikom dobrodošlice u  hotelu u Aranđelovcu

-Smeštaj u hotelu sa  5* u Aranđelovcu (7 noći), na bazi noćenja sa doručkom

-Licencirani turistički vodič na engleskom jeziku /drugi jezici na zahtev

-2 dodatna noćenja u hotelu sa 5*u centru Beograda na bazi  noćenja sa doručkom

-3 izleta po izboru

- Razgledanje Beograda

-Rakija tura/Podzemna tura/Tura Prvi Svetski rat u Beogradu

 

Cena ne uključuje :

- Let od/do Beograda

- Pića u toku obroka

- Ostali troškovi koji nisu navedeni u programu


Organizator putovanja Magelan Corporation. Licenca OTP 253/2010.  

 

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0