AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Banja Vrdnik
Polazna | Srbija | Odmor u Srbiji | Banje Srbije | Banja Vrdnik

Banja Vrdnik

Banja Vrdnik

Banja Vrdnik je prirodno leciliste ispod juznih obronaka Fruske Gore na 539 m nadmorske visine i u sastavu je Nacionalnog parka Fruska Gora. Ovo je oaza mira, tisine i cistog vazduha, pa je jedna od vazdusnih banja u Srbiji. Prirodna lekovita sredstva su klima i termalna lekovita voda.

 

Preuzmite cenovnik u PDFu

 

Voda je klasifikovana kao natrijum-magnezijum-hidrokarbonatno-sulfidna homeoterma koja se uspesno primenjuje kod lecenja reumatizma za postoperativnu rehabilitaciju i drugo

Banja Vrdnik je prirodno leciliste ispod juznih obronaka Fruske Gore na 539 m nadmorske visine i u sastavu je Nacionalnog parka Fruska Gora.

Nastanak, izgradnja i razvoj Banje u Vrdniku pozitivna je posledica pojave termalne vode konstantne temperature 32,5°C u rudniku mrkog uglja koji je posle 154 godine postojanja zatvoren 1968 g. usled potapanja rudarskog okna termalnom vodom.

Prvi pacijenti Banje bili su rudari koji su blagotvorna svojstva termalne vode osetili jos u XIX veku kvaseci noge u toploj, zelenkastoj vodi cija su svojstva ublazavala reumatske tegobe. Savremeni razvoj Banje pocinje izgradnjom kvalitetnih i funkcionalnih smestajnih i lecilisnih kapaciteta, otvorenih i zatvorenih bazena sa pratecom infrastrukturom.

Ovo je oaza mira, tisine i cistog vazduha, pa je jedna od vazdusnih banja u Srbiji. Prirodna lekovita sredstva su klima i termalna lekovita voda. Voda je klasifikovana kao natrijum-magnezijum-hidrokarbonatno-sulfidna homeoterma koja se uspesno primenjuje kod lecenja reumatizma za postoperativnu rehabilitaciju i drugo. Tokom svog razvoja lekovita voda se koristila uz savremene metode lecenja, te je Vrdnik postao zdravstveno-banjski i rekreacioni centar.

Banja pruza izvanredne mogucnosti za lecenje, odmor i rekreaciju, kao i turizam, s obzirom na brojne kulturno istorijske spomenike u neposrednoj blizini. Banja poseduje otvoreni i zatvorene bazene, saune i dr. koji pruzaju uslove za rekreaciju, relaksaciju kako onima koji dolaze na lecenje tako i gostima koji dolaze na odmor. Na raspolaganju je 260 lezajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima. Tu je i poslovni centar koji raspolaze sa 500 sedista i potrebnim tehnickim sadrzajima; dva restorana sa 350 mesta te suncana terasa sa pogledom na olimpijski bazen. Na raspolaganju su i sportski tereni za mali nogomet, kosarku, odbojku, koji se nalaze u neposrednoj blizini hotela.

Indikacije koje se lece ovom lekovitom vodom su reumatske bolesti, postoperativna stanja, razliciti bolni sindromi i banjsko-klimatski oporavak. Cist vazduh sa velikim sadrzajem ozona, bez ikakvog zagadenja, Banju svrstava u red vazdusnih banja.

Hotel Termal - Specijalna bolnica za rehabilitaciju Termal raspolaze savremenom opremom i strucnim kadrovima: specijalistima fizikalne medicine i rehabilitacije, akupunkturologa, visim i srednjim fiziotereapeutima i medicinskim sestrama. Specijalna bolnica za rehabilitaciju Termal raspolaze sa 96 soba, poseduje dva restorana i aperitiv bar, kao i poslovni centar, otvoreni olimpijski bazen, veliki zatvoreni bazen, sportske terene.

 

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

banje, Banja Vrdnik
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

5.00