AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Zimovanje - Zima 2015/2016, Ski centri (Srbija, BiH, Slovenija, Bugarska, Austrija, Italija)
Polazna | Zimovanja | Zimovanje - Zima 2015/2016, Ski centri (Srbija, BiH, Slovenija, Bugarska, Austrija, Italija)

Zimovanje - Zima 2015/2016, Ski centri (Srbija, BiH, Slovenija, Bugarska, Austrija, Italija)

Zimovanje - Zima 2015/2016, Ski centri (Srbija, BiH, Slovenija, Bugarska, Austrija, Italija)

Ako maštate o savršenom zimovanju, možemo vam pronaći destinacije po najpovoljnijim cenama koje će vam ušedeti i do nekoliko stotina evra. Za sezonu zima 2015/2016 u ponudi imamo veliki izbor ski centara u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Austriji, Sloveniji i Italiji.

 

 

 

SRBIJA

Kopaonik je velicanstvena planina, po prostranstvu masiva najveca u Srbiji, bogata vodama, livadama i sumama, sa veoma povoljnim klimatskim osobinama, u cijoj se okolini nalaze brojni i vredni kulturnoistorijski spomenici. Najlepsi deo Kopaonika koji se odlikuje izuzetnim prirodnim vrednostima. Zahvaljujuci izvanrednim skijaskim terenima, izgradenoj infrastrukturi, komfornim smestajnim kapacitetima i brojnim takmicenjima kojima je bio.

Zlatibor je planina i vazdušna banja sa stogodišnjom turističkom tradicijom. Bogatstvo u četinarskim šumama i potocima, veliki broj sunčanih dana i izuzetno povoljna klima, Zlatibor čine jednom od najposećenijih planina. Prosečna nadmorska visina je 1000 m, a najviši vrhovi su: Tornik sa 1496 mnv i Čigota 1422 mnv. Zlatibor ima prosečno 95 snežnih dana godišnje, a snežni pokrivač dostiže debljinu do 60 cm. Udaljenost od Beograda je 230 km. 

Stara Planina je pod snegom je skoro pet meseci godišnje i predstavlja potencijal za duge staze za alpsko skijanje. Raskošna lepota Stare planine, osvaja i pleni, ne samo u toku zime, već u toku cele godine. Idealno je mesto za ljubitelje netaknute prirode, koji žele da otkriju neizmerna bogatstva ove planinske lepotice na istoku Srbije.Jedan od najlepših krajolika Stare planine je prirodni rezervat Babin zub, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 metara. Strme padine, oštri usponi, čudesni vodopadi, polja šumskog voća, bogate šume, pružaju mogućnost za razvoj različitih oblika turizma...

BOSNA I HERCEGOVINA

Jahorina je jedan od najviših planina u Bosni i Hercegovini. Njen najviši vrh doseže visinu od caa. 1916 m (Vrh Ogorijelice). Na raspolaganju je 20-tak km uređenih staza za alpsko skijanje, povezanih sa četiri žičare i četiri ski-lifta, ukupnog kapaciteta preko 7000 skijaša na sat, više savremenih ski-škola, ski-servisa kao i ski-rentala.

SLOVENIJA

U zimskim mesecima kada je priroda odevena u belo, predeo Bleda posebno je očaravajući. Idilično jezero sa ostrvcem, okruženo snegom i prekrivenim vrhovima alpskih brda, zove vas da svoje slobodno vreme provedete na svežem vazduhu. Kranjska Gora je idealna za porodice sa decom zbog odličnog skijališta i vrhunske škole skijanja gde gotovo svi instruktori govore srpski jezik. U severnom delu Slovenije, između Maribora i Celja, nalaze se Terme Zreče. Termalni kompleks pruža bogatu ponudu, koja može zadovoljiti i veoma zahtevne goste, a hotelski smeštaj obuhvata standardne dvokrevetne sobe sa poglednom na zelene brežuljke i bazene, ali i dvospratne apartmane, od kojih su neki opremljeni finskim saunama. Ski centar Rogla je najpopularnije porodično skijalište u Sloveniji, koji se nalazi na Pohorju, samo 30 km od Celja prema Mariboru.

BUGARSKA

Ljubazni domaćini, izuzetno povoljne cene i više nego pristojni uslovi za skijanje ono su što Bugarsku čini jednom od omiljenih zimskih destinacija domaćih turista.

Bansko se nalazi u Republici Bugarskoj, u podnozju velicanstvenog pirinskog masiva, na 160 km od Sofije. Od Beograda je ovaj najprestizniji skijaski centar u istocnoj Evropi, udaljen 560 km. Turisti se odlucuju za Bansko i zato sto je ovde najduza skijaska sezona u Bugarskoj, od decembra do maja, obilne snezne padavine i postojan snezni pokrivac. Borovec je smešten na severnim padinama Rilskih planina, u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu – Musala (2925 mnv), u starim borovim šumama. Zbog četinarskih šuma, vazduh je bogat kiseonikom. Jedinstvena planinska klima, sa mnogo sunca danju, hladnim noćima, čistim vazduhom, doprinosi da centar bude idealno mesto za odmor i bavljenje sportom.

AUSTRIJA

Idilični zimski raj lako se može naći na bilo kojoj od brojnih destinacija Austrije. Relativno je blizu, a usluga je na vrhunska.

Bad Kleinkirchheim - Krilatica ovoga poznatoga skijališta čuvenog po takmičenjima za svetski kup i naročito prikladnog za porodični odmor jeste ''Sa skijališta u terme''. Katschberg - Odlično je odredište za porodična i vikend-skijanja. Mallnitz - Mali gradić u Austriji, smešten u samom centru nacionalnog parka Hohe Tauern u alpskim krajevima Gornje Koruške, na 1.200 m nadmorske visine. Mesto je idealno za skijaše sa porodicama.

ITALIJA

Za sve one koji žele da spoje hedonizam i avanturu, italijanski Alpi su pravo odredište, a zimovališta obiluju sadržajima za čitavu porodicu.

Italija nudi skijašima brojne ski centre koji u kombinaciji sa „dolce vitom“ daju posebnu čar zimskom odmoru. Svetski je poznato skijaško odredište. Torino 2006. i Kortina d’Ampeco 1956. su bili domaćini zimskih Olimpijada. Pored brojnih lokacija u Dolomitima, svetski poznat je i Bormio kao sedište Svetskog prvenstva 1985 i 2005. Osim toga tu je i Livinjo smešten u bescarinskoj zoni ili Madona di Kampiljo u Trentinu. Predivni predeli, vrhunski pripremljene staze, odlična apres ski ponuda, samo su neki od razloga zbog kojih morate posetiti neko od italijanskih skijališta. Skijališta u Italiji omiljena su destinacija iskusnijim skijašima, jer imaju dovoljan broj strmih i zahtevnih ski staza, a relativna blizina skijališta u Italiji omogućava kvalitetno zimovanje.

 

Za sve informacije i upite kliknite na link REZERVIŠI

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0