Kalendar sajmova u inostranstvu predstavlja naš uži izbor sajamskih manifestacija. Možemo  da vam pronađemo i neke druge sajmove iz vaše branše koji vas zanimaju. Ukoliko ne možete da pronađete ponudu za sajam koji vas zanima, pošaljite nam upit i mi ćemo vam u najbržem mogućem roku poslati ponudu.

Agencija Magelan nema odgovornost za eventualne promene datuma održavanja, ili otkazivanja sajmova od strane organizatora, kao i eventualne štamparske greške u datumima. Pre odluke za odlazak na neki od sajmova molimo vas da proverite tačan datum održavanja sajamske  manifestacije.

Kod nas možete dobiti savet (mnoge smo sajmove posetili), kupiti avio karte, rezervisati smeštaj, rent-a-car ili transfer od aerodroma do hotela.

Ukoliko već nemamo spremljenu ponudu za sajam koji vas zanima ili želite program prilagođen vašim potrebama, molimo Vas da nas kontaktirate putem formulara kako bismo Vam poslali ponudu.

Zahvaljujemo se na poverenju!

Ukoliko želite da pronađete nove dobavljače ili partnere u inostranstvu, plasirate svoje proizvode na ino tržište ili jednostavno da sagledate trendove u vašoj branši, sajmovi po inostranstvu su pravo mesto za to.

Odlazak na sajmove u inostranstvo je investicija a ne trošak. Zato se za tu investiciju treba dobro i temeljno pripremiti.

Naše dugogodišnje iskustvo nam je pokazalo da naši privrednici često na sajam odlaze ne pripremljeni: rezervacije smeštaja i avio karata u poslednji čas (čime se sigurno ne obezbeđuju najpovoljnije cene), bez unapred analize o izlagačima na sajmu, bez pripremljenih vizit karti ili promotivnog materijala na engleskom ili jeziku zemlje u kojem se održava sajam, a unapred zakazani sastaci su prava retkost!

A upravo su unapred zakazani sastanci jedan od najvažnijih aspekata uspešnog nastupa na sajmu. Sastancima prethode nekada i meseci priprema od istraživanja tržišta, izlagača, dopisa za sastanke, pripreme web sajta i mnogo toga drugog.

Zato preporučujemo: prvo dobro analizirajte ili se raspitajte koji su sajmovi najpogodniji za posao kojim se bavite ili u koji želite da uđete, zatim se dobro pripremite a jedan od segmenata dobre pripreme je, ne zaboravite, i BLAGOVREMENO REZERVISANJE AVIO KARATA I SMEŠTAJA!

Tokom velikih sajmova u nekim gradovima je izuzetno teško naći smeštaj i na mesec dana pred put! Ljudi i po godinu dana rezervišu smeštaj za na primer Hanover za vreme Cebita, ili Hanover Messe-a, kao i za vreme MEDICA sajma u Dizeldorfu i sl.

Avio karte je najpovoljnije kupiti takođe nekoliko meseci unapred!

Zato ako ste tek u pripremnoj fazi, pošaljite nam već sada upit. Ako vam naša ponuda odgovara, i za smeštaj i za avio karte ćete dobiti opciju do kada je morate uplatiti da bi vam bila garantovana ponuđena cena. Najčešće je to za avio karte nešto kraći rok dok za smeštaj može biti i mesec dana pre polaska na put (za velike sajmove, dok su za manje sajmove i manje gužve i fleksibilniji su uslovi rezervisanja).

Koliko su sajmovi u inostranstvu značajni za poboljšanje ukupne ekonomske situacije u našoj zemlji prepoznala je i država koja je kreirala posebne mere podrške privrednicima za posete i izlaganje na sajmovima.