AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Bodrum, Marmaris, Fetije, Didim, Kušadasi - Leto 2016
Polazna | Letovanje 2018 | Ostale destinacije | Turska - Leto 2017 | Bodrum, Marmaris, Fetije, Didim, Kušadasi - Leto 2016

Bodrum, Marmaris, Fetije, Didim, Kušadasi - Leto 2016

Bodrum, Marmaris, Fetije, Didim, Kušadasi - Turska 2015 Bodrum, Marmaris, Fetije, Didim, Kušadasi - Turska 2015

Bodrum je poznat nautički centar, smešten na živopisnom poluostrvu, okružen divljim planinama, na ulazu u zaliv Gokova. Poluostrvo Bodrum ispunjava želje turista svojim prirodnim lepotama, raznolikim plažama, velikim brojem hotela u mirnim uvalama, restoranima sa raznim svetskim kuhinjama, jedinstvenim diskotekama i barovima. Fetije je prestižno letovalište sa prelepim peščano-šljunkovitim plažama, tirkiznim morem i bujnom vegetacijom. Na 12 km od Fetija nalazi se slavna Olu Deniz ili Plava laguna, najlepša plaža na ovom delu Mediterana. Iznad grada nalaze se ostaci tvrđave koju su podigli vitezovi sa Rodosa. Fetije Vam nudi sadržaje za dnevni i noćni provod, živopisne bazare, restorane, barove, diskoteke...

Marmaris je smešten u predivnom zalivu, na jugu Male Azije, na obalama Egejskog mora, nedaleko od grčkog ostrva Rodos do kog se može doći pomoću feribota (vožnja traje oko 3 h). Pre izgradnje luksuznih hotela bio je poznat kao jahting centar, a sada je moderan turistički grad, možda i najlepši na jugozapadnoj obali Turske. Okružen je plantažama limuna i borovom šumom. Mini-busem ste povezani sa centrom grada i plažama.

Malo toga se zna o istoriji ovog grada. Po legendi, dobio je ime kada je Sulejman Veličanstveni, nezadovoljan veličinom zamka, naredio da obese arhitektu. (Mimar As – obesite ga). Dvorac je kompletno obnovljen u 16.veku, u vreme Sulejmana Veličanstvenog, i služio  mu je služio kao baza. Tu se nalazi i karavansaraj, koji je izgradila Sulejmanova majka, u periodu kada je izgrađen i dvorac. Sada radi kao muzej koji ima 7 galerija i tu se čuvaju amfore iz grčkog, rimskog i vizantijskog perioda, kovani novac, nakit, grnčarija, ali i tepihe, ornamente i oružje iz otomanskog perioda (radi svakog dana, osim ponedeljka, od 08:30h-12:00h i od 13:00h-17:00h).

.

Još jedan biser Egejskog mora, letovalište Didim, nalazi se na oko 100 km severno od Bodruma, u oblasti Altinkum, na severnoj obali zaliva Guluk.
Sama reč „altinkum“ znači „zlatni pesak“, a svako ko se nađe na mestu gde se susreću dve glavne plaže, videće da je oblast sa pravom dobila taj naziv.
Nekadašnje jonsko svetilište Dydima, dom je jednom od najlepših primera jonskog stila, hramu posvećenom bogu Apolonu. U samom podnožju hrama se nalazi i čuvena glava meduze.


 


Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Kusadasi, Marmaris, Bodrum, didim, fetije
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

5.00