AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Putovanja i odmor sa decom
Polazna | Letovanje 2018 | Grčka - Leto 2018 | Putovanja i odmor sa decom

Putovanja i odmor sa decom

Putovanja i odmor sa decom

Izabrali smo i priremili ponudu Putovanja i odmor sa decom kako bismo vam olakšali potragu za odgovarajućim lzetima i smeštajem. Stranica je u pripremi i uskoro će svi objekti i svi izleti biti i linkovani. Ukoliko želite da redovno pratite novine iz ove naše ponude, molimo Vas da se upišete na našu mailing listu na dnu ove stranice.

Kažu da nikada nije rano krenuti sa decom na putovanje. 

Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva priredili smo nekoliko osnovnih zapažanja pri izboru destinacija za:

- PUTOVANJA NA ODMOR SA BEBAMA

- LETOVANJE SA DECOM PREDŠKOLSKOG I ŠKOLSKOG UZRASTA

- LETOVANJE SA TINEJDŽERIMA

- JEDNODNEVNI IZLETI SA DECOM PREDŠKOLSKOG I ŠKOLSKOG UZRASTA

- PUTOVANJA SA DECOM NA TURE PO INOSTRANSTVU

- AQUA PARKOVI ZA DECU I WELLNES ZA MAME I TATE (I TETKE, I TETKE :)) 

- OSIGURANJE DECE TOKOM PUTA

 

PUTOVANJA SA BEBAMA 

Na odmor sa malom bebom i manjom decom kreće se zbog "zdravlja" i pogodnosti koje promena vazduha i sredine čini na dečiji organizam. Naši sugrađani sa malim bebama na putovanja najčešće kreću automobilom zbog komfora i mogućnosti stajanja po potrebi dok se autobusom kreće na put kada bebe više nisu bebe. Naravno ima i izuzetaka, pa se ne retko dešava da se i bebe od nekoliko meseci mogu videti u avionima ali i autobusima. 

Sa tako malom decom na odmoru treba birati mesta koja su mirna, udaljena od buke i galame. U zavisnosti od destinacije koja se bira treba voditi računa da se ide i sa dečijim kolicima kao i da tokom jakih vrućina bebi treba osigurati "debelu" hladovinu, odnodno mesta i plaže sa prirodnim hladom pogodne za malu decu . Sa malim bebama novosađani najčešće putuje na more, a nešto ređe na planinu, banju ili druge destinacije. Kada je u pitanju izbor morskih destinacija, najčešće se bira Grčka i to sever Grčke. a od ostrva Tasos i Krf a nešto manje Crna gora i Turska.

Što se tiče smeštaja, turisti sa skromnijim budžetom najčešće biraju apartmane zbog samostalnog pripremanja hrane za bebe, dok oni koji su u mogućnosti da sebi priušte veći konfor, biraju hotele koji u sobama imaju malu kuhinju ali i bazene za decu i druge sadržaje prllagođene deci.  All inclusive koncepti mogu takođe da budu dobri za ovakav vid letovanja, jer većina ekskluzivnih hotela ima meni za bebe i malu decu, a vrlo često i animatore i bogat program zabave za decu. U ovakvim objektima često se daju i veliki popusti ili čak gratis za boravak dece. 

Sa malom decom se isplati ići na odmor avionom u skuplje hotele i na luksuzna odredišta ne samo zbog udobnosti, već i činjenice da bebe ništa ne plaćaju. Mališani dobijaju krevatac u hotelskim sobama i stolice u restoranima, potpuno besplatno. Takođe, dečja kolica se bez problema primaju u avion i ne računaju u težinu prtljaga. 

Odmor treba da bude i odmor za roditelje ili one koji putuju sa decom pa nije loše birati svakako smeštaj koji ima i bazen za odrasle ili je u neposredno pored plaže, kako bi i roditelji imali vremena da se malo okupaju i uživaju dok bebe spavaju.  

 

Magelan je probrao nekoliko destinacija u Grčkoj za vaš idealan odmor sa malim bebama: 

Sarti Inn, mesto Sarti - sopstveni prevoz ili autobus - uskoro i link

Porto Paskudija -mesto Psakudija

Kuća Vasiliadis, Vurvuru

Vila Afroditi - mesto Vrasna Paralia

Simeon Hotel 3*, Metamorfozis

Bomo Club Krini Beach 3*+ exclusive, Krit, Retimo

Europa Beach, Krit

 

Letovanje sa decom predškolskog uzrasta 

Za decu predškolskog uzrasta treba birati objekte koji imaju dosta prostora za igranje, a što je više sadržaja za decu to bolje. Obično se biraju peskovite plaže, mada ima roditelja kojima ne smetaju ni plaže sa lepim šljunkom ako u blizini ima dovoljno hladovine i drugih sadržaja. 

Iako su deca još uvek mala za ozbiljnije stvari ali već mogu ići i na određene izlete kroz koje mogu upoznavati svet oko sebe: biljni i životinski svet (krstarenja, posete zoo vrtovima), ... ali i učestvovati i u aktivnostima kao što su jahanje, brčkanje u aqua parkovima (ali nikako u delovima koji za njih mogu biti opasni ili gde je prevelika gužva), kao i raznim drugim aktivnostima. 

Kastro de luxe, Toroni

Dioskuri, Neos Marmaras

Listu ćemo dopunjavati

 

Letovanja sa tinejdžrima 

Dragi roditelji, nemojte propustiti priliku da u ovom periodu provedete odmor sa svojom decom, jer oni vrlo skoro neće hteti više da putuju sa vama! Dakle, ovo su godine koje će vaša deca najviše pamtiti kada odrastu, i vreme kada se sa njima treba najkvalitetnijie družiti. U isto vreme treba im pružiti i dovoljno slobode a i držati na oku :). Obzirom da deca preko 12 godina više nemaju popust na avio prevozu, roditelji koji putuju sa svojom decom na letovanja najčešće putuju kolima a odsedaju u apartmanima. Severna Grčka nudi obilje destinacija za upravo ovaj uzrast. 

Sa tinejdžerima je takođe vrlo isplativo putovati i na krstarenja. Neke brodske kompanije omogućavaju besplatana putovanja za decu do 18 godina u pratnji dve odrasle osobe /najčešće se plaća samo piće i lučke takse/ a na brodu je hrana u neograničenim količinama, zabava odlična i prilagođena različitim uzrastima i afinitetima, tako da ni tinejdžerima neće biiti dosadno. 

 

 

 

Izleti sa decom predškolskog i školskog uzrasta

Do sada su se izleti za decu predškolskog i školskog uzrasta organizovala samo za vrtiće i škole. Zahvaljujući saradnji sa udruženjem Mame novosađanke, Magelan tim je odlučio da krene u organizovanje izleta na koja bi deca mogla da putuju sa svojim roditeljima, bakama, dekama, tetkama, ujacima, stričevima :). Takođe želimo da pratimo i svetske trendove gde su ovakvi izleti za decu uglavnom edukativnog karaktera. Tako ćemo kroz ove naše izlete se prvo lepo zabaviti ali i učiti o istoriji, prirodi, učiti jezike naroda koji žive u Vojvodini ali i njihove običaje i specifičnosti. Za to vreme mame, tate ili drugi pratioci će moći da se ili pridruže i sami ovim aktivnostima ili uzmu učešća u aktivnostima koje će za njih biti posebno pripremljeni. Uz svaki izlet smo dali i 

Izleti za decu predškolskog i školskog uzrasta koje ćemo organizovati: 

Muzej hleba, Zasavica i Sirmium - izlet pogodan za decu od 2 god.

Subotica i Palić za najmlađe - za decu od 2 god.

Multikulti avantura: Poseta Carskoj bari i selu Belo Blato. Druženje sa mališanima iz ovog sela na Lujzinom salašu na kojem ima raznih interesantnih domaćih životinja (konjići, magarci, svinje mangulice, pernata divljač i td). Na kraju ovog izleta deca bi trebala da znaju nekoliko reči na nekoliko jezika naroda koji žive u Vojvodini: srpskom, slovačkom, mađarskom i romskom. Za decu od 4 godine.

Beogradske avanture 1: Aerodrom Beograd, Kalemegdan (uključujući i vojni muzej, crkvu sv. Ružice, Rimski bunar i drugo) i Ada ciganlija (fakultativno aktivnosti u Avantura parku) - za decu od 5 god.

Beogradske avanture 2: Izleti će uključivati: Posetu izložbi Mihajla Pupina (do kraja juna 2016) i Avantura park na Ada ciganliji - za decu od 7 god. 

Zmaj Ognjeni Vuk: Odlazak u Kupinik i poseta Obedskoj bari sa vožnjom katamaranom (upoznavanje sa istorijom poslednjih Brankovića i poslednjim srpskim despotom Zmaj Ognjenim Vukom). Pogodno za decu od 6 god. 

Putevima Zmajeva kroz Srem i Mačvu: Poeseta Kupiniku i odlazak u etno kompleks Zmaj od Noćaja (radionica za decu na temu zmajeva iz srpske istorije) - pogodno za uzradst od 7. god.

 

 

OSIGURANJE TOKOM PUTA 
Za putovanja sa decom uvek preporučujemo obezbediti osiguranje. Manje je poznato da naša država sa nekim drugim državama ima potpisane međudržavne sporazume o besplatnom zdravstvenom osiguranju za hitnu medicinsku pomoć. Zemlje sa kojima Srbija ima potpisan sporazum o zdravstvenom osiguranju su: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, Italija, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Nemačka, Rumunija, Slovačka, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Slovenija i Turska. Boldovali smo najtraženije destinacije naših klijenata za odmor sa decom.
Primetićete da na ovom spisku nema mnogih traženih letnjih destinacija poput: Grčke, Egipta, Španije, .... Za odlazak u ove zemlje potrebno je kupiti osiguranje od nekih od osiguravajućih kuća. Magelan prodaje polise Delta Đeneralija. 
U zemljama sa kojima je potpisan međunarodni sporazum o zdravstvenom osiguranju, osiguranik uz potvrdu RFZO ne plaća hitnu medicinsku pomoć, a u onima ku kojima nije potpisan, usluga se plaća, ali se troškovi naknadno refundiraju od RFZO, Ukoliko lekarska komisija utvrdi da se radilo o hitnom medicinskom stanju. 
Međutim, prema informacijama koje smo našli na nekim sajtovima kaže se da "brojni primeri pojedinaca govore, koji su imali nesreću da im zatrebaju usluge lekara u inostranstvu, gde su uredno usluge plaćene uz odgovarajuće račune i dokumenta, da po povratku u Srbiju nisu mogli da ostvare svoja Zakonom garantovana prava i izvrše povraćaj sredstava."

PROCEDURA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA BESPLATNO ZDRAVSTVENO PUTNO OSIGURANJE
Pravo na besplatno zdravstveno putno osiguranje mogu ostvariti samo relativno zdrave osobe. Za ljude koji boluju od akutnih ili hroničniih bolesti pretpostavlja se da će im u inostranstvu biti potrebna medicinska pomoć pa zbog toga ne mogu dobiti potvrdu o pravu na hitnu medicinsku uslugu u drugoj zemlji. Da bi se ostvarilo pravo na besplatno zdravstveno putno osiguranje dece(i odraslih),  za vreme boravka u zemljama sa kojima je Srbija ima potpisan sporazum, neophodno je izvaditi polisu osiguranja u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. Za novosađane procedura podrazumeva odlazak roditelja sa decom u dom zdravlja kod izabranog lekara koji izdaje Izvod iz zdravstvenog kartona deteta, mišljenje i uput za komisiju. Zatim odlazak kod izabranog stomatologa koji izdaje izvod iz Zdravstvenog kartona stomatologa. Sa tim dokumentima roditelji, sa detetom, odlaze u Socijalno, gde komisiji predaju dokumenta koja su prikupili a zatim im se na šalteru izdaje polisa putnog osiguranja. Važno je napomenuti da roditelji moraju povesti dete sa sobom kada odlaze u socijalo, redovi su veliki, ali radnici su ljubazni a deca imaju prednost pa nema velikog zadržavanja.
Ovu potvrdu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) je potrebno poneti sa sobom na put kako bi se osigurala besplatna hitna medicinska usluga u stranoj zemlji. Procedura je besplatna. 

Procedura prilikom potrebe za zdravstvenom intevencijom u inostranstvu je sledeća: 

- Kontaktira se osiguravajuća kuća koja je izdala polisu putno-zdravstvenog osiguranja
- Osiguravajuća kuća upućuje na zdravstvenu ustanovu u zemlji gde se osoba nalazi, koja može da izvrši potrebnu intervenciju
- Plati se iznos usluge, a sačuva se dokumentacija i računi
- Po povratku sa puta, podnosi se zahtev za refunadaciju troškova (ukoliko su pokriveni polisom i do iznosa koji polisa pokriva)
- Osiguravajuća kuća refundira sredstva (opet, ukoliko su pokriveni polisom i do iznosa koji polisa pokriva)
Kod komercijalnih osiguranja, osiguravajuća kuća određuje u kojoj se medicinskoj ustanovi mogu koristiti medicinske usluge (sa kojima ima ugovor) i zdravstvena zaštita je pokrivena samo do određene visine troškva, do osigurane sume u polisi. Osiguravajuća kuća takođe ne pokriva sve zdravstvene usluge već samo one navedene u polisi, što nije slučaj polisom koja se obezbeđuje preko RFZO. 
Ukoliko ste zadovoljni sa informacijama koje ste našli na ovoj stranici molimo vas da iste podelite na vašem Fejsbuku :).
Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0