AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Vinska tura Fruška gora Sever
Polazna | Srbija | Izleti po Srbiji | Vinske ture | Vinska tura Fruška gora Sever

Vinska tura Fruška gora Sever

Vinska tura Fruška gora Sever

Polazak: 22. Avgust 2015.Na severnim padinama Fruške gore nalazi se više interesantnih vinarija. Na ovoj turi predstavićemo vam samo tri. Različita po konceptu, vinima, pa i ambicijama. Ipak jedno im je zajedničko, a to je ljubav prema ovom božanskom piću.

Polazak: 22. Avgust 2015.

 

Program putovanja:

 

Polazak iz Beograda u 8:30 č sa parkinga na Novom Beogradu, u Bloku 42. Vožnja autoputem do Novog Sada. Priključivanje grupe iz Novog Sada na parkingu kod hotela Sajam do 9:45 č.

Odlazak u manastir Rakovac, danas aktivan ženski manastir. Kao i kod drugih fruškogorskih manastira nastanak mu je, makar i posredno, vezan za sremske Brankoviće. U prvim decenijama XVIII veka u manastiru je postojao veoma aktivan prepisivački centar, pa je u njemu prepisan i Dušanov zakonik, a 1714. godine je dovršen čuveni rakovački rukopisni Srbljak u kojem su sabrane sve pohvalne pesme Srbima vladarima - svetiteljima. U manastiru se nekada proizvodilo vino a anhimandrit Prokopije Bolić je još 1816.g. u svom vinogradarskom priručniku "Soveršen vinodelac" izdvojio Rakovac kao "krov svih brda vinogradarskih u Fruškoj". Manastirska crkva je posvećena Sv. Kozmi i Damjanu i bila je jedna od najlepših kod nas podignutih crkava u 16.veku. U svojoj istoriji više puta stradao a poslednji put u velikom požaru 2005.g. kada su stradali manastirski konaci, sva manastirska dokumentacija, bogoslužbene knjige, odežde decenijama čuvane kao suvo zlato, nameštaj, posuđe, garderoba. „Sve što je bilo srce Rakovca“.

Polazak u Banoštor –Odlazak u vinariju „Bononia“, porodice Šijački, sa dugom tradicijom prizvodnje vina (pradeda, deda, otac i kćer), koji sa ponosom nose oznaku zaštićenog geografskog porekla. Proizvode oko 55.000 litara vina sa 7 ha vinograda na obroncima Fruške gore, gde se prepliću redovi italijanskog rizlinga, župljanke, šardonea, merloa, frankovke, kaberne sovinjona i muskat hamburga.

Odlazak potom do porodične vinarije Stojković. Obilazak lepo uređenog domaćinstva sa za goste pripremljenim etno sobama i podrum iz 1912.g. Ova porodica poseduje vinograde na oko 2,5 ha. Od belih sorti uzgajaju Italijanski rizlink i Šardone a od crvenih Jabarnet suvinjon, Vranac, Rose od slankamenke i Hamburga. Proizvode i čuveni fruškogorski bermet.

Odlazak potom do jedne od najpoznatijih čardi na Dunavu. Slobodno vreme za ručak.

U povratku obilazak jedne nove vinarije „Salaxia“ vlasnika Saleta Tadića, koja se opredelila za proizvodnju do 200,000 litara vina godišnje, zasad od 10 ha vinograda i saradnju sa kooperantima koji imaju zasade od 3-15 ha vinograda. Ovde ćemo imati priliku da degustiramo neke neobične kupaže vina kombinujući ih sa još neobičnijim specijalitetima. Prijatan ambijenti i ljubazne domaćine napustićemo oko 18 h (a možda i kasnije, zavisi od vina :)).

Povratak u predvečerje za Novi Sad i Beograd.

Redovna cena: 3.900

Promotivna cena: 2350 din

Minimum za realizaciju 28 putnika

* Program će biti realizovan sa polaskom iz Beograda za minimum 20 prijavljenih putnika.

 

Redovna cena programa od 3900 din, uključuje i ručak u jednoj od vinarija, sa tamburašima.*

 

Cena aranžmana uključuje:

- prevoz autobusom,

- usluge licenciranog vodiča i vinskog pratioca – poznavaoca lokalnih vina

- degustacije vina u sve tri vinarije

- Troškove organizacije putovanja

 

Cena aranžmana ne uključuje

- Ručak

- Ostale usluge koje nisu predvidjene programom

 

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. 

Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 115/2015. 

 Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA.

 

 

* Program realizujemo za zatvorene grupe sa programom koji se može prilagođavati. U ponudi mogu biti još neki zanimlivi sadržaji kako u Banoštoru tako i u okolini.

 Ovaj program je po promotivnoj ceni specijalno dogovorenoj sa svim pružaocima usluga i uz sponzore i isti nije moguće realizovati ponovo po istoj ceni. Cilj ovih promotivnih vinskih programa je da promovišemo vinsku kulturu i vinare u našoj zemlji. Programe prati licenirani turistički vodič (jedan od najboljih u Vojvodini), a sa svakom grupom će biti i vinski pratilac - poznavaoc vina čija će priča biti prilagođena kako vrsnim poznavaocima vina tako i vinskim "početnicima".

Pogledajte fotografije sa jednog od naših prethodnih polazaka za ovu turu. 

Pogledajte naš kalendar ostalih vinskih tura.

Pogledajte kalendar i drugih naših izleta.

Zahvaljujemo se časopisu Wine and Fine na fotografiji.

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

vinske ture, vinski izleti, fruškogorska vinska tura, Vinski izleti Srbija

Foto Galerija

find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0