AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - Sveti Trifun u Župi
Polazna | Srbija | Izleti po Srbiji | Vinske ture | Sveti Trifun u Župi

Sveti Trifun u Župi

Sveti Trifun u Župi

Dvodnevni program. Polazak: 13-14.februar 2016. U čast slave vinara i vinogradara i njihovog zaštitnika Sv.Trifuna, svim ljubiteljima vina pripremili smo dvodnevni vinski pohod u najbolje vinarije Župe. U znaku dobrog vina, ljubavi i pesme, neka ovo bude putovanje za pamćenje.

POSETITE NAŠ NOVI SAJT www.magelantravel.rs

Naše putovanje počinjemo polaskom iz Novog Sada u 07:00h sa parkinga kod hotela Sajam, a iz Beograda u 08:30h sa parkinga preko puta Buvlje pijace.

Uz usputno stajanje za kratku pauzu za kafu, krećemo putem Župe, gde ćemo obići nekoliko vinarija. Prvo stižemo do manastira Drenča. Ktitor Manastira Drenča je monah Dorotej, treći hilandarski iguman, čiji je sin Danilo bio pećki patrijarh Danilo III. Po obilasku manastira odlazak do naše prve vinske destinacije, Vinarije Budimir, koja nosi ime po Budimiru Zdravkoviću iliti deda Budi, jednom od najiskusnijih vinara na području Župe Aleksandrovačke. Osnovne segmente vinarije Budimir čine Tamjanika i Prokupac, koje jesu autohtone sorte na teritoriji Župe, a u saradnji sa stručnjakom iz Italije prave nesvakidašnja vina od domaćih sorti sa modernim predznakom.Najveći ponos ove vinarije je Merlo, koji je u kupaži sa prokupcem dao sjajno vino “I kao da si anđeo”. Motiv za etiketu ovog izvanrednog vina je bila sledeća priča - Angelina, praunuka dede Budimira, je trčala po podrumu, razdragana i vesela kao i svako drugo trogodišnje dete. Dedi je to smetalo i smirivao je dete tako što joj je govorio da je vinu potreban mir jer "vino spava"… Jednog jutra se probudila jer je petao kukurikao i bila je zabrinuta da slučajno ne probudi vino. Priča je ganula porodicu i dala osnovu za smišljanje imena. Degustacija vina uz još možda neku interesantnu priču.

Polazak ka vinariji Spasić, gde nas očekuje najčuvenije  vino ove kuće je Tamjanika (Tamnjanika), pa odatle i izreka „kad' kažeš Spasić, misliš Tamjanika“. Da ne bismo odavali sve tajne ove vinarije, neka ipak ostane da se sami uverite u ostale etikete koje će vam naš dragi domaćin predstaviti.Nedaleko odavde nalazi se naša poslednja destinacija za ovaj dan, originalna i autentična Vinska kuća Minić, gde je sve u znaku dobrog vina. Poznata po proizvodnji visoko kvalitetnih vina od sorti tamjanika, prokupac i pinot noir, ova vinarija se izdvaja i po predivnom ambijentu, pa svojim gostima Minići nude i atraktivan smeštaj u etno naselju napravljenom od vinskih bačvi. Ovde nas očekuje kasni ručak/večera sa degustacijom i užuvanje sa domaćinima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Drugi dan

Nakon što se dobro naspavamo, odlazimo na doručak. U Aleksandrovcu ćemo prvo posetiti  Muzej vinarstva i  vinogradarstva, koji je  osnovan 2000.g. Ovaj muzej je smešten u podrumu Poljoprivredne škole, a njegov cilj je da sakuplja, naučno obrađuje, publikuje, čuva i izlaže predmete, koji ilustruju i dokumentuju razvoj vinarstva i vinogradarstva, ne samo u Župi, već i u Srbiji kroz vekove. Muzej ima stalnu izložbenu postavku posvećenu vinu i njegovoj tradicionalnoj proizvodnji. Zatim odlazimo do vinarije Ivanović, koja kaže „Vino koje piješ u sebi nosi priču zemlje iz koje ponikne loza, sunca koje zalije zrna, klime koja mu daje miris i ruku čoveka koji mu daje ukus“. Poznata po svom Rskavacu, kako ovde uz tamjaniku nazivaju drugu najstariju autohtonu srpsku sortu - prokupac, predstaviće vam i ostala svoja vina.

Nakon ovakvog vinskog zagrevanja, odlazimo na ručak u poznati restoran tog kraja, a nakon ručka nastavljamo ka Gornjem Zleginju i vinariji Braće Rajković. Favorit podruma braće Rajković je Princ od rskavca, župski naziv za prokupac, groždje koje, dok se jede, pod zubima rska. Za vino od rskavca, još je deda braće Rajković, dobio 1933.godine pohvalnicu od kralja Aleksandra I Karadjordjevića. Nakon degustacije  Polazak ka Beogradu i Novom Sadu. Dolazak u kasnim večernjim satima

 

CENA ARANŽMANA: 8990 RSD

Minimum za realizaciju 20 putnika

 

Uključeno u cenu

 

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom prema programu,
 • Usluge vinskog vodiča tokom trajanja ture
 • Spavanje na bazi noćenja sa doručkom u Aleksandrovcu
 • Degustacije vina prema programu ( vinarija Budimir, Vinarija Spasić, Vinarija Minić, vinarija Ivanović, Vinarija Braća Rajković)
 • Ulaznice za Muzej vinarstva
 • Kasni ručak prvi dan u vinskoj Kući Minić, ručak drugi dan u restoranu Ambijent u Aleksandrovcu
 • Troškove organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

 

 • Ostale usluge koje nisu predviđene programom

Pogodnosti

Ove cene važe uz Vinski pasoš Srbije. * Program realizujemo za zatvorene grupe sa programom koji se može prilagođavati. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 4 dana pre putovanja. Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 115/2015. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Travel i YUTA.

Plaćanje

Mogućnost plaćanja u tri mesečne rate: I rata decembar 30% II rata januar 40% III rata do 05.02.2016.

    

* Program realizujemo za zatvorene grupe sa programom koji se može prilagođavati.

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 5 dana pre putovanja. 

 

 

 

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
 • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
 • Verzija za štampu Verzija za štampu
 • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

1.00