AKTUELNA PONUDA SE NALAZI NA NOVOM SAJTU www.magelantravel.rs

Turistička agencija Magelan | Izleti | Putovanja | Avio karte | Jeftina | Letovanje - VRNJAČKA BANJA
Polazna | Srbija | Odmor u Srbiji | Banje Srbije | VRNJAČKA BANJA

VRNJAČKA BANJA

VRNJAČKA BANJA

Vrnjacka banja se nalazi u južnom delu Srbije, oko 200 km od Beograda. To je odmaralište i mineralna banja koja jedina na svetu poseduje vreli izvor sa temperaturom ljudskog tela. Vrnjačka banja je najposećenija i najpopularnija banja u Srbiji, smeštena u divnom parku punom drveća sa podjednako očaravajućim kućama. Ima dugu tradiciju lečenja, budući da su na njenim vrelim izvorima Rimljani gradili svoje terme i rehabilitacione centre od II do IV veka. Vrnjačku banju okružuju srednjovekovne zgrade koje su pod zaštitom UNESCO-a i služe kao podsetnik na rane evropske civilizacije. Ostale znamenitosti u blizini su sedište prvog srpskog arhiepiskopa, Manastir Žiča, prelepo oslikani Sopoćani i manastir Studenica iz XII veka, smešteni u šarenoj dolini reke Ibar.

 

HOTEL: Solaris Resort 4*

Solaris Resort je nov, moderan hotel koji turistima nudi usluge vrhunskog kvaliteta, smešten u tihom delu Vrnjacke banje,u blizini šetališta. Ovo je idealno mesto za odmor i relaksaciju. Ambijent odiše komforom i umetničkim šarmom koji Vas neće ostaviti ravnodušnim. Nudi luksuzne apartmane elegantnog enterijera, restoran, bar, sobu za seminare, kao i privatan parking prostor. Tu su takođe sportske i rekreacione aktivnosti sa zatvorenim i otvorenim bazenom, teren za tenis, fitnes centar, kao i jedan ekskluzivan wellness centar. Odmarališni wellness cetar nudi: đakuzi za 10 osoba sa mogućnošću za hidro i aero masažu, slanu sobu, zlatni hamam, saunu i zatvoreni bazen sa slanom vodom.

 

 JEDNODNEVNI IZLETI:

1. DOLINA KRALJEVA

Odlazak do manastira Žiča iz XIII veka. Manastir je sagradio Stefan Nemanja i bio je sedište arhiepiskopa Srbije. Nastavak do manastira Studenica. Oblizak manastirskog kompleksa koji se sastoji od tri crkve, konaka i trezora. Manastir Studenica je na UNESCO-voj listi kulturne baštine i datira iz XII veka. Nastavak do manastira Gradac. Tačna godina osnivanja manastira je nepoznata, ali se smatra da je konstrukcija bila završena krajem XIII veka. Manastir pripada Raškoj školi i predstavlja  zadužbinu kraljice Jelene Anžujske, koja je osnovala prvu školu za žene u Srbiji. U toku puta, napravićemo pauzu u restoranu blizu Raške, gde ćete imati priliku da probate lokalne specijalitete. Posle ručka nastavak do manastira Sopoćani, manastirom sa jednim od najlepših fresaka u Srbiji. Sopoćani, zadužbina prve srpske srednjovekovne dinastije Nemanjić, prvi je manastir koji je ušao na listu svetske baštine UNESCO-a.

2. VINSKA TURA

Odvešćemo Vas u poznatu srpsku vinsku regiju Župu. Prvo ćete posetiti Aleksandrovac, uključujući krtako razgledanje grada.  Ovaj grad je centar župskog regiona i jedna od “vinskih prestonica” Srbije. Grožđe i vino su središte života ovog grada i okoline. U vinogradima u okolini Aleksandrovca rasuta su 24 sezonska naselje koja su očuvala tradicionalnu arhitekturu koja predstavlja vredan prizor.  Povešćemo vas u dva vinska podruma da biste probali neka od najboljih vina ovog područja. Ovde se uzgajaju dve autohtone vrste grožđa, Tamjanika i Prokupac . Prokupac je 1000 godina stara sorta, dok Tamjanika, poreklomm iz Francuske, uzgajana je više od 500 godina. Nakon toga ručak i povratak u Vrnjačku banju.

 3. KOPAONIK PLANINARENJE/AVANTURISTIČKA TURA

Odlazak na najpopularniju srpsku destinaciju – planinu Kopaonik. Pešačka tura kroz staze predivne planine. Sa određenih vidikovaca moguć je prelep pogled na ceo Kopaonik. Vožnja žičarom gde ćete uživati u prelepom pejzažu. Kopaonik pruža mogućnosti za mnoštvo različitih aktivnosti tokom zimske i letnje sezone: paraglajding, streljaštvo, off-road ture, vožnja bicikala, pešačka tura, jahanje, avantura park (bob na šinama, tubing). Posle ove uzbudljive vožnje, odlazak u Brus gde će vam ručak biti serviran u restoranu u prirodnom ambijentu.

 4. OVČARSKO - KABLARSKA KLISURA

Ovčarsko – kablarska klisura leži između planina Ovčar i Kablar. To je najživopisnija klisura u Srbiji koju karakteriše izvanredan, predivan i raznolik pejzaž. Takođe, poznata je i  zbog brojnih manastira. Tokom ture kroz klisuru posetićemo dva manastira. Na povratku u Vrnjačku banju, pauza za ručak u Čačku i  poseta Nacionalnog muzeja Čačka.

 

Cena po osobi: 695 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu: 150 EUR

Minimum za realizaciju: 15 osoba

 

Cena uključuje:

-Transfer aerodrom– hotel u Vrnjačkoj banji – hotel u  Belogradu – aerodrom

- Pića za dobrodošlicu u hotelu u Vrnjačkoj banji

-Smeštaj u hotelu sa 4* u Vrnjačkoj banji (7 noćenja) na bazi noćenja s doručkom

-Licencirani turistički vodič na engleskom jeziku /ostali jezici na zahtev

-2 extra noćenja u hotelu sa 4* u cetru Beograda na bazi noćenja sa doručkom

-3 izleta po izboru

-tura razgledanja Beograda

-Rakija tura/Podzemna tura/ Tura Prvi svetski rat u Beogradu

- Poseta Kruševca na putu od Beograda sa razgledanjem grada i ručka u restoranu

-Poseta Topole i Oplenca (Mauzolej Karađorđevića) na putu za Beograd sa ručkom u etno restoranu

 

Cena ne uključuje:

-Let od/do Beograda

-Pića u toku obroka

-Ostale usluge koje nisu  navedene u programu


Organizator putovanja Magelan Corporation. Licenca OTP 253/2010.  

 

Share on: Post on Facebook Facebook
  Twitter Twitter
  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu
  • Samo tekst Samo tekst

Tagged as:

Nema tagova za ovaj članak
find us on facebook
follow us on twitter

Oceni članak

0