Putevima zmajeva kroz istoriju

Putevima Zmajeva kroz Srbiju su posebne tematske ture koje smo kreirali za sve one koji žele da na poseban način se upoznaju sa istorijskim ličnostima.

Da li ste znali da su u Srbiji živeli zmajevi? I to nisu bile aždaje koje bljuju vatru već oni koji su bili čuvari gradova i sela od prirodnih nepogoda i ostalih neprilika… Srpska mitologija je prebogata pričama o zmajevima. Neki su mitska bića a neki su zaista postojali. Otuda i priče da su brojni junaci poput Marka Kraljevića, Miloša Obilića, Stefana Lazarevića, Vuka Grgurevića, i ostalih upravo zmajevi.

Ukoliko Vas interesuje tema Putevima Zmajeva kroz Srbiju, u nastavku možete videti neke od naših tura kreirane specijalno sa ovom temom.

Svaka tura može da se organizuje i kao privatna, za organizovane grupe.

Stopama Zmaja i Drakule

Stopama Zmaja i Drakule

Srpska mitologija je prebogata pričama o zmajevima. Neki su mitska bića a neki su zaista postojali. Na ovoj turi pričamo o dva zmaja: jednom našem i jednom rumunskom, poznatijem kao Grof Drakula.

Više informacija o ovom turi možete pronaći na sledećem linku:

Putevima zmajeva

Putevima zmaja Stefana Lazarevića i drugih vitezova i zmajeva

Početkom 15. veka osniva se Viteški red zmaja sa zadatkom da “brani krst od neprijatelja”. Iako je “zvanično” despot Stefan Lazarević prvi poneo titulu viteškog reda zmaja legende kazuju da su i njegov otac Knez Lazar i drugi kosovski junaci takođe.

Više informacija o ovoj turi možete pronaći na sledećem linku:

Zmajevi kosovskog boja

Zmajevi Kosovskog boja

Burna istorija Balkana i Srbije iznedrila je mnoge ličnosti koje su ostale u trajnom sećanju naroda i tradiciji koja se prenosila sa kolena na koleno. Svojim junaštvom, hrabrošću i delima mnoge od tih ličnosti ušle su u legendu.

Više informacija o ovoj turi možete pronaći na sledećem linku:

Novosti